Masennus

Oletko viimeisen parin viikon aikana ollut alakuloinen suurimman osan päivästä? Koetko, että asioista on vaikea kiinnostua ja innostua, mieli on jatkuvasti apea ja mielihyvän tunnetta on vaikea saada mistään?

Mikäli vastasit yllä oleviin kysymyksiin kyllä, on mahdollista, että olet masentunut. Masennus on sitä sairastavalle henkilölle suuri inhimillinen kärsimys, joka koskettaa monesti myös lähipiiriä. Masennuksen kanssa ei kannata jäädä kampailemaan yksin. Hoitaminen on mahdollista ja ehdottoman kannattavaa. Oikein toteutettu hoito tukee toiminta- ja työkykyä.

Masennus on suurin yksittäinen syy työkyvyttömyyseläkkeisiin Suomessa. Arvioiden mukaan sairaustason masennustilasta kärsii vuoden aikana n. 5% suomalaisista. Tämän lisäksi arvioidaan, että yleisempää masennusoiretta on jopa 15% väestöstä. Et siis ole masennuksesi kanssa yksin. Kyseessä on vakava ja maailmalaajuisestikin ihmisiä koskettava ongelma.

Masennuksen hoidossa on kehitytty. Tuloksia ajatellen hoidon aloittamisen oikea-aikaisuus on hyvin tärkeää.

Masennus on sairaus mistä voi toipua.

Ahdistus

Onko Sinulla viime aikoina ollut epämääräistä pahan olon tunnetta? Oletko havainnut joissain tilanteissa sydämen tykytystä, hikoilua tai vapinaa? Tuntuuko ettet pysty hallitsemaan niitä? Sinulla voi olla ahdistuneisuushäiriöitä.

Ahdistusta on monenlaista ja sen taustalla voi olla lukuisia tekijöitä. Kun oireet eivät ole hallittavissa ja niistä on haittaa itselle – arkeen, työhön ja ihmissuhteisiin, luokitellaan ahdistus mielenterveyden häiriöksi.

Ahdistushäiriöitä voi hoitaa. Tässäkin on tärkeää mahdollisimman varhainen hoitoon hakeutuminen. Psykiatrin vastaanotolla tarkistetaan diagnoosit, selvitetään taustatekijät ja ohjataan sopivaan hoitoon. Oikeanlainen hoito – sopiva lääke ja tutkitut psykoterapiat, voivat huomattavasti helpottaa oireita, parantaa arjen toimintatasoa ja ehkäistä ongelmien kroonistumista.

Autamme sinua mielellämme. Varaa aika tästä